Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/1067
Назва: Поняття та сутність ґендерно зумовленого насильства
Автори: Ірха, Ю.Б.
Ключові слова: Гендер
Насильство
Гендерно зумовлене насильство
Гендерна рівність
Дата публікації: 2022
Видавництво: НАУКА І ПРАВООХОРОНА (NAUKA I PRAVOOKHORONA)
Бібліографічний опис: Ірха Ю.Б. Поняття та сутність ґендерно зумовленого насильства / Ю.Б. Ірха // НАУКА І ПРАВООХОРОНА (NAUKA I PRAVOOKHORONA). - 2022. - № 3(57). - С. 7-17.
Опис: У статті висвітлюються напрацювання закордонних та вітчизняних учених, експертів щодо розуміння поняття та сутності Гендерно зумовленого насильства. Наголошується, що прояви Гендерно зумовленого насильства посилюють нерівність у суспільстві, перешкоджають утвердженню та розвитку демократії, верховенству права, прав і свобод людини, а також розбудові громадянського суспільства. Про­ тидія усім формам Гендерно зумовленого насильства в Україні не може бути за­ безпечена лише шляхом нормотворення та притягненням кривдників до юридичної відповідальності. У нашій державі мають також існувати політичні, духовні та соціальні бар’єри, які максимально засуджуватимуть таку насильницьку поведінку та сприятимуть соціальному порозумінню і злагоді.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/1067
ISSN: 2072-8670 (Print)
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf406,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.