Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/437
Назва: Вплив освітнього туризму на формування міжнародної конкурентоспроможності
Інші назви: Тhe impact of educational tourism on the formation of international competitiveness
Автори: Джинджоян, В.В.
Ключові слова: Освітній туризм
Міжнародна міграція
Економічний розвиток
Дата публікації: 2022
Видавництво: Економiка та держава
Бібліографічний опис: Джинджоян В.В. Вплив освітнього туризму на формування міжнародної конкурентоспроможності/ В.В. Джинджоян // Економiка та держава. - 2022. - № 2. - С. 10-14.
Опис: У статті досліджено роль освітнього туризму в контексті теорій, що пояснюють вплив міжнародного руху людських ресурсів на країни донори та країни реципієнти. Виявлено, що освітній туризм є досить неоднозначним явищем, бо з чисто теоретичної точки зору це досить позитивне явище, коли молоді спе- ціалісти здобувають освіту за кордоном і повертаються з місцем свого основного мешкання з метою здо- бути роботу. Розкрито роль освітнього туризму як частину трудової міграції, коли людина здобуваючи кваліфікацію за кордоном, знаходить роботу та залишається як трудовий мігрант. У результаті система- тизації основних класичних концепцій міжнародного руху людських ресурсів виявлено, що вплив освіт- нього туризму досить легко описати за допомогою класичної графічної моделі переміщення людських ресурсів мiж державами та вплив на їх економіки. Доведено, що в рамках цієї концепції країни діляться на реципієнтів, які приймають освітніх туристів, та донорів, що є експортерами освітніх туристів. Відзна- чено різний набір ефектів від освітнього туризму для цих двох категорій країн.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/437
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf584,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.