Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/438
Назва: Вплив освітнього туризму на рівень глобального індексу конкурентоспроможності
Інші назви: Тhe impact of educational tourism on the level of the global competitiveness index
Автори: Джинджоян, В.В.
Ключові слова: Індекс конкурентоспроможності
Індустрія туризму
Освітній туризм
Інтелектуальний потенціал
Дата публікації: 2022
Видавництво: Інвестиції: практика та досвід
Бібліографічний опис: Джинджоян В.В. Вплив освітнього туризму на рівень глобального індексу конкурентоспроможності / В.В. Джинджоян // Інвестиції: практика та досвід. - 2022. - № 5-6. - С. 12-16.
Опис: В статті досліджено чинники розвитку країн, які знаходяться в прямій залежності від вдоско- налення національної системи вищої освіти, що лежать в основі якісного зростання та мають вплив на рівень глобального індексу конкурентоспроможності країн. Виявлено вплив показників освітнього туризму та розвитку галузі освіти на рівень глобального індексу конкурентоспро- можності для країн, відносно яких проведено дослідження. На основі глобального звіту про кон- курентоспроможність складено загальний рейтинг конкурентоспроможності країн. Погіршен- ня рейтингових позицій Німеччині пов'язано зі зменшенням фінансування на міжнародні освітні програми. Завдяки перерозподілу коштів з бюджету Європейського Союзу місце Польщі в за- гальному рейтингу покращилось. Проаналізовано динаміку індикаторів розвитку вищої освіти та навчання глобального індексу конкурентоспроможності. Виявлено, що зниження рейтингу індикаторів розвитку галузі освіти України зумовлено погіршенням рівня охоплення вищою ос- вітою, а також доступу до мережі Інтернет в середніх навчальних закладах. Доведено, що най- більше українських студентів отримують освіту у Польщі, а загальна кількість українських сту- дентів у Польщі за останні 10 років зросла у 11 разів. Це зумовлено наступними чинниками: ефективна маркетингова кампанія освіти у Польщі; складна ситуація в Україні; спільні кордо- ни; стимулювання польськими ВНЗ припливу іноземних студентів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/438
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6 (1).pdf746,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.