Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/519
Назва: Кримінально-правова характеристика неправдивого повідомлення про загрозу громадській безпеці
Автори: Кириченко, О.В.
Ключові слова: Громадська безпека
Злочини проти громадської безпеки
Дата публікації: 2014
Видавництво: Jurnalul juridic national : teorie si practica
Бібліографічний опис: Кириченко О.В. Кримінально-правова характеристика неправдивого повідомлення про загрозу громадській безпеці/ О.В. Кириченко // Jurnalul juridic national : teorie si practica. - 2014. - № 4 (8). - С. 152-157.
Опис: У роботі проаналізовано об’єктивні та суб’єктивні кримінально-правові ознаки складу злочину, передбаченого ст. 259 КК України. На підставі отриманих у ході дослідження результатів розроблено пропозиції щодо вдосконалення кримінального законодавства України, що передбачає відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу громадській безпеці. На підставі дослідження кримінально-правових ознак неправдивого повідомлення про загрозу громадській безпеці запропоновано: розділ ІХ Особливої частини КК України назвати «Злочини проти загальної громадської безпеки»; знизити вік кримінальної відповідальності за вчинення неправдивого повідомлення про загрозу громадській безпеці з 16-ти до 14-ти років та відповідно доповнити ч. 2 ст. 22 КК України вказівкою на ст. 259; майновою шкодою вважати заподіяною в особливо великих розмірах, якщо реальні збитки становлять суму, яка в тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину. Також запропоновано авторський варіант ст. 259 КК України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/519
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_2014_7.pdf227,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.