Skip navigation
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/752
Назва: Дослідження соціальних процесів в умовах складного методологічного плюралізму
Автори: Джинджоян, В.В.
Ключові слова: Методологія
Соціальні процеси
Теоретико-методологічні засади
Дата публікації: 2019
Видавництво: Інвестиції: практика та досвід
Бібліографічний опис: Джинджоян В.В. Дослідження соціальних процесів в умовах складного методологічного плюралізму / В.В. Джинджоян // Інвестиції: практика та досвід. - 2019. – №19. - С. 18-22.
Опис: У статті здійснено спробу аналізу основних теоретико методологічних підходів до дослід ження соціальних процесів і визначення їх можливих перспектив розвитку в умовах складного методологічного плюралізму в вітчизняній соціології. Виділено два основні типи теорій: теорії, які складають гносеологічну галузь методології, та теорії, що утворюють онтологічну галузь методології. Обгрунтовано існування міждисциплінарного, системного та історичного підходів під час комплексного вивчення соціальних явищ. Встановлено, що соціальні процеси є зміна ми в суспільстві, які впливають на добробут, умови безпеки, політичної та економічної стабіль ності значної частини населення. На основі детального аналізу наукової літератури визначено низку принципів та методів дослідження соціальних явищ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://info.dgu.edu.ua:80/jspui/handle/123456789/752
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.1.pdf766,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.